Sigmund Jensen, født 23 mars 1968.
Forfatter: Debuterte 18.10-1995 med novellesamlingen "Antikvarens datter og andre noveller". 2.09-1998 kom "motvilje". Han har fått glimrende kritikker for sine novellesamlinger. Utga i år (2002) en stor roman "Hvite dverger og sorte hull", og vant 1.pris i Cappelens prestisjetunge novellekonkurranse.

back

Prolog skrevet til debututstillingen på Sola 2000.

Absorpsjon og analyse, den dyptloddende begavelsens redskaper idet han vender seg mot det tomme lerret i forsøket på trenge gjennom verdens og fenomenenes relative sannhet. Men også en redelig åpenhet, motet til å blottstille sitt tross alt følsomme gehør, en paradoksal vilje til å avsløre den nakne singularitet, om enn forbudt for menneskeøyne. Noen synes født til alltid å utfordre det tomme lerret. Roy Albrigtsen er en slik kunstner, kunnsapsrik, allsidig og nysgjerrig med et bein i malerkunsten og et i cyberspace, og et øre for musikken. Der mange andre må nøye seg med en muse, har ni flokket seg om ham.

I en ellers motbydelig tid som gjør alt til underholdning, i en tid da kunstverk ikke lenger skapes, men produseres, da det kunstneriske talent kalles kunstnerisk kapital og da den uavlatelige profittmaksimeringen av hvert minste menneskelige gjøremål synes å ville benekte at det finnes handlinger, situasjoner, erfaringer og objekter med egenverdi, er Roy albrigtsen en befriende ærlig kunstner. Han har noe å formidle. Og han øser av en rik kilde, som er uomtvistelig alle andre steder enn i kunsten: Levd liv

Sigmund Jensen (forfatter Stavanger)